مقالات

مزایای مهدکودک برای رشد کودکان

مزایای مهدکودک

به عنوان پدر و مادر یکی از تصمیمات مهمی که باید در سال‌های اولیه زندگی برای بچه‌ها گرفته شود ثبت‌نام او در مهد یا پیش دبستانی است. از آنجایی که دانستن مزایای مهدکودک و اهمیتی که می‌تواند در رشد و پرورش کودک داشته باشد می‌تواند کار تصمیم‌گیری شما را برای انتخاب مهد کودک مناسب را آسان‌تر کند در این مقاله از مجله زونکیدو تصمیم گرفتیم درباره فواید مهدکودک در رشد کودکان توضیحاتی بدهیم. با ما همراه باشید.

فرایند رشد کودکان در مهدکودک چگونه است؟

پیش از این در مقاله “چرا مهدکودک؟” ویژگی‌های یک مهد خوب را گفتیم. همینطور در صفحه مهدکودکهای خوب می‌توانید با تعدادی از این مراکز آشنا شوید. اما در ادامه با فرآیند رشد کودکان در مهد کودک آشنا خواهید شد.

همه ما می‌دانیم که هر کودکی منحصر به فرد است. با وجود این تفاوت‌ها، حس کنجکاوی برای شناختن و آمادگی همیشگی برای کشف دنیا در همه کودکان مشترک است. کودکان در سنین پایین رشد خود به راهنمایی درست و مکانی مناسب برای حرکت در مسیر صحیح نیاز دارند. علاوه بر این، به عنوان والدین، وظیفه شما پرورش این حس کنجکاوی و فراهم کردن ابزارهای لازم برای موفقیت آن‌ها است. 

پیش دبستانی و مهدکودک یکی از مکان‌های مهم برای تقویت مهارت‌های ارتباطی کودک شماست. ثبت نام فرزندتان در پیش دبستانی می‌تواند بهترین تصمیمی باشد که تا به حال برای تحصیل او در سنین پایین گرفته‌اید. تحقیقات نشان می‌دهد که پیش دبستانی می‌تواند تجربه ای ارزشمند برای کودکان باشد. کودک در این سال‌ها می‌تواند از طریق بازی و کنار همسن و سالانش بودن تجربه‌های زیادی بیاموزد و روند یادگیری را سریعتر طی کند. اما مزایای مهدکودک به این موارد ختم نمی‌شود.

ماریا مونته سری، موسس اولین مهدکودک دنیا در اینباره می‌گوید:

هدف از آموزش در سنین اولیه، فعال کردن انگیزه درونی کودکان به یادگیری است.

در ادامه به بررسی بیشتر اهمیت مهدکودک خواهیم پرداخت. همچنین مقاله “تاثیر مهدکودک بر رشد عاطفی کودکان” را پیشنهاد می‌کنیم.

فرایند رشد کودکان در مهدکودک

مزایای مهدکودک؛ نگاهی به تحقیقات

۱. توسعه مهارت‌های اجتماعی و عاطفی

یکی از مهم ترین مزایای پیش دبستانی، فرصتی است که برای رشد مهارت‌های اجتماعی و عاطفی کودکان فراهم می‌کند. پیش دبستانی محیطی منظم را در اختیار کودکان قرار می‌دهد تا یاد بگیرند که با کودکان و بزرگسالان دیگر همکاری کنند و تعامل داشته باشند. آنها یاد می‌گیرند که چگونه با دیگران روابط برقرار کنند، احساسات خود را درک و مدیریت کنند و به احساسات دیگران احترام بگذارند. کنترل عاطفی، همدلی و مهارت‌های ارتباطی خوبی که در این مرحله رشد می‌کنند، می‌توانند تأثیر زیادی بر سلامت عاطفی آنها در آینده داشته باشند.

۲. ایجاد ساختاری مناسب برای یادگیری

دوران پیش دبستانی فقط صرف یادگیری حروف الفبا و اعداد نمی‌شود. هدف از رشد کودکان در مهدکودک ایجاد علاقه به یادگیری است که در طول زندگی کودک ادامه خواهد داشت. کودکان به طور طبیعی کنجکاو هستند و معلمان پیش دبستانی این کنجکاوی را به سمت یادگیری فعال هدایت می‌کنند. کودکان از طریق داستان‌ها، آهنگ‌ها، بازی‌ها و فعالیت‌های خلاقانه، در مورد اعداد، زبان، علوم و مطالعات اجتماعی یاد می‌گیرند. این مواجهه اولیه با آموزش به رشد نگرشی منجر می‌شود که می‌تواند به موفقیت تحصیلی کودکان در آینده کمک کند.

کودکان اینکه سعی دارید چه چیزی را به آنها آموزش دهید را یادشان نمی‌ماند بلکه اینکه چه کسی هستید را به خاطر خواهند سپرد.

جیم هنسون – گرداننده عروسک و فیلم‌ساز کودکان

۳. توسعه فعالیت‌های فیزیکی

فعالیت بدنی منظم جزء جدایی‌ناپذیر آموزش پیش دبستانی است. بازی و فعالیت در فضای باز به رشد مهارت‌های حرکتی کودک مانند دویدن، پریدن و بالا رفتن کمک می‌کند. مهارت‌های حرکتی دیگری هم از طریق فعالیت‌هایی مانند برش با قیچی، نگه داشتن مداد و کار با خمیربازی تقویت می‌شود. تربیت بدنی کودکان در دوران کودکی همچنین به بهبود هماهنگی چشم و دست و سلامت کلی کمک کرده و زیربنایی برای یک سبک زندگی سالم ایجاد می‌کند.

4. تقویت استقلال

پیش دبستانی اغلب اولین محیطی است که کودکان خارج از خانه با آن روبرو می‌شوند و در آن بدون کمک والدین خود تصمیم می‌گیرند. انتخاب‌های ساده‌ای مانند اینکه با چه چیزی بازی کنند یا با چه کسی بازی کنند، حتی استفاده از سرویس بهداشتی به تنهایی یا مدیریت وسایل شخصی، استقلال و مسئولیت‌پذیری شخصی را تشویق می‌کند. این استقلال زودهنگام به افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس آنها کمک می‌کند؛ ویژگی‌های حیاتی‌ای که آنها را قادر می‌سازد تا با چالش‌های آینده روبرو شوند.

5. آمادگی برای مدرسه

اهمیت مهدکودک در این است که کودکان به یک روال عادت می‌کنند، یاد می‌گیرند که در فعالیت‌های گروهی شرکت کنند و دستورالعمل‌های ساده را دنبال کنند. همچنین مهارت‌های تحصیلی اولیه را یاد می‌گیرند، با محیط کلاس درس سازگار می‌شوند و درک می‌کنند که در محیط مدرسه چه انتظاری از آنها می‌رود. این امر آنها را برای ورود به مدرسه به خوبی آماده می‌کند و باعث می‌شود این تغییر برای آنها کمتر ترسناک باشد.

در نتیجه، پیش دبستانی برای فرزند شما محیطی چندوجهی را فراهم می‌کند که از رشد شناختی، اجتماعی، عاطفی و جسمی آنها حمایت می‌کند. هدف آن فقط آماده کردن فرزند شما برای مدرسه نیست، بلکه به آنها مهارت‌هایی را می‌دهد که برای زندگی به آنها نیاز دارند. پیش دبستانی می‌تواند برای فرزند شما زمانی جادویی پر از سرگرمی، یادگیری و رشد باشد. اگر قصد پیدا کردن نزدیک‌ترین مهدکودک به محل زندگی خود را دارید زونکیدو به عنوان یک سایت تخصصی یافتن مهدکودک در کنار شماست تا کمک‌تان کند. 

دیدگاهتان را بنویسید